Mijn winkelmand

0 items

| € 0,00

Home

Veel gestelde vragen

Wat is de levertijd van de artikelen?

Voor leveringen binnen Nederland is dit 1 á 2 werkdagen. Voor leveringen naar België bedraagt de levertijd 2 tot 4 werkdagen.
Wanneer u meerdere artikelen tegelijk bestelt doen wij ons best om alles in één keer bij u te laten bezorgen. De levertijd van uw hele bestelling wordt in dat geval gelijk aan die van het artikel met de langste levertijd.

Wat zijn de verzendkosten?

Voor bestellingen onder € 20,- berekenen wij € 3,95. Bestellingen vanaf € 20,- worden gratis verzonden.

Wat moet ik doen als de levertijd verstreken is en ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen?

In uitzonderlijke gevallen doet PostNL in plaats van 24 uur enkele dagen over de bezorging van een bestelling. Hebt u uw bestelling 3 werkdagen na het verstrijken van de levertijd nog niet ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Om u zo snel mogelijk van dienst te zijn, verzoeken we u vriendelijk uw bestelnummer te vermelden in uw e-mail, of bij de hand te houden als u ons belt.

Hoe weet ik waar mijn bestelling zich bevindt?

Onze bestellingen worden bezorgd door PostNL. Als een zending vanwege het formaat niet door de brievenbus past of een hoge waarde vertegenwoordigt, wordt het als pakketpost verzonden.  Pakketten worden over het algemeen later op de dag bezorgd dan de brievenbuspost.

Naar welke landen versturen wij?

Wij versturen vooralsnog alleen pakketten binnen Nederland, en naar België.

Kan ik de artikelen retourneren?

U kunt de meeste artikelen die u bij ons gekocht heeft binnen 7 werkdagen retourneren naar onderstaand adres, mits deze geen sporen van gebruik vertonen. Let op: als het artikel verpakt is in cellofaan, mag het cellofaan van het artikel niet geopend zijn. Stuur de originele factuur/pakbon mee.

Kalenderwinkel.com
Marconistraat 111
2809 PG Gouda

Krijg ik mijn geld terug als ik mijn bestelling retourneer?

Als u een artikel binnen de gestelde voorwaarden terugstuurt, krijgt u uw geld teruggestort.

Ik heb een verkeerd artikel ontvangen, wat nu?

Mocht u per ongeluk een verkeerd artikel hebben ontvangen, dan kunt u het binnen 7 werkdagen retour sturen. Om te achterhalen waarom u een ander artikel heeft ontvangen, is het belangrijk dat u op de achterkant van de factuur aangeeft wat de reden van retour is en wat het verschil is tussen het ontvangen en het bestelde artikel. Vermeld hierbij de bestelnummers en stuur het artikel naar:

Kalenderwinkel.com
Marconistraat 111
2809 PG Gouda

Als ik een artikel retour stuur, ontvang ik dan automatisch een vervangend exemplaar?

Nee, wanneer u een artikel heeft geretourneerd, ontvangt u niet automatisch een vervangend exemplaar. Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen en verwerkt, wordt het betaalde bedrag zo spoedig mogelijk teruggestort op uw rekening. Plaats dus een nieuwe bestelling als u een nieuw exemplaar wilt.

Op welke manier kan ik betalen bij kalenderwinkel.com?

U kunt bij kalenderwinkel.com (afhankelijk van wat u bestelt) op één of meer van de volgende manieren betalen:

  • Via creditcard (Visa, MasterCard en American Express). U kunt uw creditcardgegevens via onze beveiligde SSL procedure veilig invoeren en wij zorgen samen met uw creditcardorganisatie voor een correcte afhandeling.
  • Via iDEAL. Bij deze betaalmethode kunt u direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met uw eigen bank. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als u telebankiert, kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden.
  • Via Mister Cash (België). Bij deze betaalmethode kunt u direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met uw eigen bank.
  • AfterPay: AfterPay maakt het mogelijk om achteraf je betaling te plaatsen, dit doe je wanneer je thuis de bestelling hebt ontvangen. Na ontvangst van je bestelling krijg je binnen enkele dagen een betaaloverzicht per e-mail. Download de AfterPay app voor de meest actuele status van je betaaloverzicht. Tip: voeg noreply-nl@afterpay.nl toe aan je contactpersonen. Dan weet je zeker dat je de betaaloverzichten altijd ontvangt. Na ontvangst van je betaaloverzicht heb je 14 dagen om te betalen. Voor deze extra service brengen wij € 0,99 in rekening.

     

Ik heb geprobeerd in te loggen, maar mijn e-mailadres en/of wachtwoord wordt niet geaccepteerd. Wat moet ik nu doen?

Er zijn verschillende redenen waardoor het soms niet lukt om in te loggen:

U heeft zich nog niet eerder aangemeld op de site. Registreer u dan eerst, dan heeft u een e-mailadres en wachtwoord waarmee u kunt inloggen.
  • U heeft uw wachtwoord niet juist ingevuld. Klik op de link Wachtwoord vergeten. U ontvangt dan van ons een e-mail met daarin uw wachtwoord. Kopieer en plak dit wachtwoord niet, maar typ het over in het inlogscherm!
  • U heeft het wachtwoord gekopieerd uit de mail en geplakt. Hierdoor worden soms spaties meegekopieerd, waardoor het inloggen niet werkt.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice?

Hebt u op deze pagina geen antwoord op uw vraag gevonden? Neem dan contact op met de klantenservice via info@kalenderwinkel.com